خودروهای دوتکه، دردسرساز در تعویض پلاک / هشدار پلیس: خودروهای دوتکه تعویض پلاک نمیشوند

خودروهای دوتکه، دردسرساز در تعویض پلاک / هشدار پلیس: خودروهای دوتکه تعویض پلاک نمیشوند

طی مصوبه‌ای که از سال ۹۲ اجرا شد، پلیس راهور خودروهای دوتیکه را تعویض پلاک نمیکند. این خودروها نه‌تنها تعویض پلاک نمیشوند بلکه از ایمنی و استاندارد لازم، به‌ویژه در زمان تصادفات بهره مند نیستند. خودروهایی دوتکه به یک تجارت پر سود برای دلالان خودروهای تصادفی تبدیل شده و بیشترین آمار شکایت مربوط به نقل و انتقالات خودروهای دوتکه است. خریدارانی که حتی اسم خودروهای دوتکه به گوششان نرسیده، بعد از امضا قولنامه و در هنگام تعویض پلاک متوجه میشوند یکی از این خودروها خریداری کرده‌اند!!

خودروهای دوتکه حاصل دست دلالان محترم بازار خودروهای تصادفی است. البته با مصوبه‌ای که در سال ۹۲ نسبت به صادر نکردن مجوز تعویض پلاک خودروهای دوتکه اعلام شد، بازار آنها کمی کساد شد. اما آنها دست به شگردهای دیگر زدند و این خودروهای به ظاهر سالم را به مشتری‌های از همه‌جا بی خبر میفروشند. 
هنگامی که تصادف خودرویی به حدی شدید باشد که نشود قسمت‌های آسیب دیده را تعمیر کرد، دلالان خودروهای تصادفی برای منفعت بیشتر و کاهش هزینه‌های تعمیر، قسمت آسیب دیده خودرو را از بدنه اصلی برش میدهند و قسمت مورد نظر را از یک خودروی تصادفی دیگر یا خودروهای اوراقی که عمدتا سرقتی هستند به خودروی اصلی جوش میدهند‌.
اکثر خودروهای دوتکه به حدی تصادف شدید داشتند که از ناحیه چرخ‌های عقب به جلو یا از ناحیه چرخ‌های جلو به عقب و یا از ناحیه شش ستون و سقف تعویض میشوند.
این خودروها در ظاهر خود هیچ چیز را نشان نمیدهد و فروشنده با کمی تخفیف بیشتر بازار گرمی میکند و خریدار را به خرید خودرو ترغیب میکند.
پلیس راهور در سال ۹۴ حدود ۱۸۰۰ دستگاه و در سال ۹۵ حدود ۲۵۰۰ دستگاه خودروی دوتکه در مراکز تعویض پلاک کشف کرد و به خریداران خودرو درباره اینگونه خودروها هشدار داد. همچنین تعدادی از کارشناسان پلیس راهور با اشاره به اینکه این خودروها استاندار و ایمنی لازم ندارد میگویند که اگر پلیس برای این خودروها مجوز تعویض پلاک صادر کند و به راحتی خرید و فروش شوند، آمار سرقت خودرو بالا میرود، چون یک پای این تجارت خودروهای سرقتی هستند که تکه‌تکه و سپس به خودروهای مختلف جوش داده میشود و پلیس و مالک خودرو نمیتوانند خودروی سرقتی را کشف کنند.
علاوه بر اینکه این خودروها تعویض پلاک و نقل و انتقال برایشان انجام نمیشود، خدمات خودرویی مانند معاینه فنی و سایر خدمات شامل حالشان نمیشود. همچنین تردد و فروش این خودروها نیز جرم محسوب میشود‌. تنها راه برای تعمیر خودروهایی که تصادف شدید داشته و نیاز به تعمیر اتاق دارند، این است که با مراجعه به پلیس راهور نامه تعویض اتاق دریافت کنند، سپس با مراجعه به کارخانه سازنده خودرو یک اتاق خریداری کنند و بروی خودروی اصلی سوار کنند. به یاد داشته باشید دلالان خودروهای تصادفی هم از خودروهای خارجی و هم از خودروهای داخلی برای سرپا کردن خودروهای نیاز به تعمیر استفاده میکنند، اما به دلیل اینکه تعداد و خریدار خودروی داخلی بیشتر است و همچنین قطعات اوراقی آنها پیدا میشود، بازارشان داغ‌‌تر است.

اما مهمترین عامل برای بقای این تجارت پر سود، مشتریان بی اطلاع و کم‌تجربه ای هستند که برای خرید خودرو بدون کارشناسی و مشاوره اقدام میکنند.
برای اینکه در دام دلالان این حوزه گیر نکنید و تجربه شیرین خرید خودروی جدید به یک خاطره تلخ تبدیل نشود قبل از خرید خودرو حتما از کارشناسی مطمئن درخواست کارشناس دهید. تیم الوچک با کارشناسان مجرب در خدمت شماست، تا خودروی مورد نظر شما را از نظر فنی و موتوری، رنگ و میزان تصادف‌، عملکرد رانندگی، عملکرد آپشن‌ها و... بررسی کند. همچنین الوچک در هنگام خرید به شما مشاوره لازم درباره مسائل حقوقی خواهد داد. الوچک به صورت کتبی ضمانت خرید مطمئن را به شما میدهد.

یکی دیگر از دلایل اینکه دلالان موفق به فروش خودروهای دوتکه میشوند و این خودروها را با افت قیمت کم میفروشند، روش خرید خریدار است. 
اگر میخواهید به دام دلالان این حوزه گرفتار نشوید به چند نکته زیر توجه کنید:

۱. سعی کنید قولنامه‌ای خرید نکنید و پس از بازدید و کارشناسی خودرو، مقداری بیعانه به فروشنده بدهید و رسید دریافت کنید و پس از تعویض پلاک نسبت به تکمیل وجه اقدام کنید.

۲. اگر مجبور به خرید قولنامه‌ایی هستید، قبل از نوشتن قولنامه از میزان تصادف و رنگ خودرو مطلع شوید و در قولنانه ذکر کنید و به گفته‌های فروشنده اکتفا نکنید.

۳. اسناد و مدارک خودرو را بررسی کرده و شماره موتور، شاسی، رنگ و سایر موارد ذکر شده در مدارک را مطابقت دهید.


همچنین مقاله‌ای درباره مسائل حقوقی خرید خودرو منتشر کردیم که میتوانید مطالعه کنید ( جهت مطالعه مقاله کلیک کنید )


سالانه بین ۱۵ تا ۱۷ هزار دستگاه خودرو دوتکه در مراکز تعویض پلاک شماره گذاری میشود. از این تعداد نقل و انتقال خودرو، بیشترین شکایات درباره خرید و فروش خودروهای دوتکه است. سالانه افراد زیادی برای حل مشکلشان به وکیل مراجعه میکنند. 
اگر شما بدون اطلاع نسبت به خرید خودروی دوتکه اقدام کردید، بهتر است با اسناد و مدارک موجود همچون قولنامه و... به شورای حل اختلاف بروید یا اگر خودروی خریداری شده از نظر مالی ارزش بالایی دارد میتوانید برای سریعتر حل شدن مشکلتان به وکیل مراجعه کنید.

نظرات
Captcha